Hetvenhárom új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak

Hetvenhárom új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak

Aktuális adatok a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hetvenhárom újabb személynél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 5288 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma; az elmúlt 24 órában azonban senki nem veszette életét a betegségben, így az elhunytak száma változatlanul 614 fő – jelentette a járványügyi tájékotatásra létrehozott kormányzati honlap. A szerdai beszámoló szerint aktív fertőzöttek száma jelenleg 940 fő, és eddig 3734-en gyógyultak fel a kórból. Az aktív fertőzöttek 37, az elhunytak 60, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. Jelenleg 64 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük heten vannak lélegeztetőgépen.

– Az új fertőzések szétszórt esetek, gócpontról nem beszélhetünk. A kontaktkutatás minden esetben zajlik. Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása – jegyzik meg a Koronavirus.gov.hu honlapon. A friss adatok szerint egyébként világszerte már több mint 23,9 milliónyian fertőződtek meg, míg egy nap alatt 6297-en haltak meg a kórban.

A tájékoztatóban arra kérik a lakosságot: „Továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Az együtt szórakozó fiatalokat kérjük, hogy ne igyanak közös üvegből, és ők is tartsák az általános óvintézkedéseket. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, baráti, családi és egyéb találkozókra, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.”