Hiába szerette volna Navracsics az ElkXrtuk vetítését, nemet mondtak neki

Hiába szerette volna Navracsics az ElkXrtuk vetítését, nemet mondtak neki

Az ElkXrtuk című film plakátja

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Levelet írt Navracsics Tibor a tapolcai városi mozi vezetőjének amiatt, hogy ott nem játsszák az ElkXrtuk című filmet. Megkapta a választ: nem véletlen.

Levélben fordult Navracsics Tibor hétfőn Bakonyi Veronikához, a Tapolca Városi Mozi igazgatójához az ElkXrtuk című film műsorra tűzésével kapcsolatban. A politikus ugyanis „kötelességének érezte” továbbítani a helyiek kritikáit, akik hiába keresték a mozi műsorán a Gyurcsány-, pontosabban inkább Dobrev-filmet, kénytelenek voltak a szomszédos városok filmszínházait felkeresni. – Szeretnék választ kapni arra a kérdésre, hogy milyen megfontolás, netán utasítás áll a döntés mögött és mikor tűzik műsorra az ElkXrtuk filmet? – tette fel egyúttal a kérdést a fideszes politikus.

A válaszra nem kellett sokáig várnia. Bakonyi Veronika ugyanis azt közölte, hogy a film témája miatt „a lefolytatott egyeztetések eredményeként született döntés alapján a filmet nem tűztük műsorra”.

Navracsics Tibor szerint úgy tűnik, vannak Tapolcán, akik már szégyellik azt, „amit pár éve gondoltak a 2006-os eseményekről”.