Hiába figyelmeztette felirat is Orbán Viktort, hogy a maszk használata kötelező

Hiába figyelmeztette felirat is Orbán Viktort, hogy a maszk használata kötelező

Orbán Viktor és a „Maszk használata kötelező” figyelmeztetés

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két olyan videót töltött fel Orbán Viktor vasárnap a Facebook-oldalára, ahol maszk nélkül ment be egy pátyi cukrászdába, annak ellenére, hogy ott ki volt írva, hogy maszk használata kötelező.

Orbán Viktor miniszterelnök Menczer Tamás külügyi államtitkár és fideszes országgyűlési képviselőjelölt egy cukrászdába tért be, hogy a kormányfő vegyen néhány süteményt. Ezt az eseményt örökítette meg a vasárnap délután közzétett rövid kampányvideó Orbán Viktor Facebook-oldalán. Ám, mint azt többen észrevették, a betérő vendégeket a „Maszk használata kötelező” felirat fogadta, ennek ellenére egyikük sem viselt maszkot. Az eladón ott volt a maszk.

Ugyanott egy másik kisfilmet is forgattak, ahol a 25 éven aluliak szja-mentességéről kérdezte a tulajdonosokat a miniszterelnök – szintén maszk nélkül. Ezt néhány órával korábban publikálták.

Tavaly november óta él a kormányrendelet, amely előírja a maszk használatát az üzletekben.

„Tökéletes lenyomata a járványkezelésnek. Orbánt pontosan ennyire érdekli a több, mint negyvenezer elhunyt, a bedőlt egészségügy, a munkájukat elvesztők sorsa, és tulajdonképpen minden, ami nem a hasát, vagy a hatalmát jelenti” – így kommentálta a felvételt Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő a Facebook-oldalán.