Hiába tett feljelentést erőszak miatt a szépségkirálynő, lezárták az ügyet

Hiába tett feljelentést erőszak miatt a szépségkirálynő, lezárták az ügyet

Képünk illusztráció (Fotó: Pxhere.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár elmondása szerint partidroggal kiütötték, majd megerőszakolták, mégsem folytatódik a nyomozás a szépségkirálynő, Vascsák Kitti ügyében. A 18 éves lány történetéről a Blikk számolt be kedden, azt írva, hogy a Magyarok Világszépe verseny „udvarhölgye” egy éve harcol, de láthatólag eredmény nélkül.

A Blikk szerint a lány osztálytársaival ment diszkóba, a társai viszont nem jutottak be, így egyedül nézett körül. A bárpultnál ivott egyet, a későbbiekből pedig már semmire nem emlékezett. – Hiába hívogattam, nem értem el. Hajnalban aztán egy autó fékezett a házunk előtt, majd kitámolygott belőle Kitti. Nem volt magánál, hallucinált, összevissza beszélt. A harisnyája szét volt szaggatva, a lába pedig vérzett, bugyi sem volt rajta. Tudtam, hogy valami szörnyűség történt vele, ő azonban nem tudta elmondani. Mivel húsvét volt, csak napokkal később tudtunk bemenni a rendőrségre feljelentést tenni – mondta a Blikknek az édesanya, Vascsákné Szkiba Zita.

A sértett állítása szerint ezt követően fenyegetéseket kapott, a közösségi oldalon vérdíjat tűztek ki a fejére, üzenetben pedig elküldték neki a bugyija fényképét is. A diszkó vezetője állítólag egy üzenetben el is ismerte, hogy valaki drogot tett az italába, majd a mosdóba rángatta. A modell azóta pánikrohamokkal küzd, a pszichológus a cikk szerint poszttraumás stressz szindrómát állapított meg. A rendőrség viszont elmondásuk szerint bizonyítottság hiányában lezárta a nyomozást. Úgy is érzik ráadásul, hogy a nyomozók nem hisznek nekik. A Blikk azt írta, az ügyészség újra fontolóra veheti az eljárás megindítását.

Az üggyel kapcsolatban kerestük a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságot. Kíváncsiak voltunk, ha a sértett részéről valóban bemutattak hitelt érdemlő bizonyítékokat, miért zárták le a nyomozást. Miért érezheti úgy a lány és az édesanyja, hogy a rendőrök nem hisznek nekik?

Kérdésünkre Janasóczki Attila rendőr alezredestől, a főkapitányság szóvivőjétől az alábbi választ kaptuk: „A kérdéses ügy kapcsán a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. május 5-én rendelt el nyomozást a Btk. (2012. évi C. tv) 197. § (1) bekezdés b. pontjába ütköző és a (3) bekezdés a. pontja szerint minősülő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen állapotát felhasználva elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt ismeretlen tettessel szemben. Hatóságunk a bűncselekmény körülményeinek tisztázása érdekében szakértőket rendelt ki, illetve tanúkihallgatásokat végzett. A beszerzett szakértői vélemények, és tanúkihallgatások után a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 2020. július 20-án az eljárást megszüntette, mivel a rendelkezésre álló adatok, illetve bizonyítási eszközök alapján nem volt megállapítható bűncselekmény elkövetése.”

Az, hogy nem volt megállapítható bűncselekmény elkövetése, a sértett nyilatkozata alapján abból is fakadhat, hogy eszméletlen volt, így ő sem emlékszik konkrétan az erőszakra. A fent idézett körülmények, illetve a bizonyítékként hozott tárgyak viszont ezt elég egyértelműen sejtetik.