Hibahatáron belüli különbséggel vezet a Fidesz az egyesült ellenzékkel szemben

Hibahatáron belüli különbséggel vezet a Fidesz az egyesült ellenzékkel szemben

Előválasztás Szombathelyen (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Telex arról számol be, hogy a Republikon Intézet legutóbbi választói felmérésének adatai szerint továbbra is kiélezett a verseny a Fidesz és az egyesült ellenzék között a jövő vasárnap tartandó országgyűlési választások előtt 11 nappal. Hibahatáron belüli különbséggel, 2 százalékponttal vezet a Fidesz az egyesült ellenzékkel szemben.

A felmérést ezer ember telefonos megkeresésével végezték. Az ukrajnai háború kezelésére is rákérdeztek. E tekintetben az emberek többsége szerint Magyarország szövetségesi a nyugati országok, nem pedig a Kelet (értsd: Oroszország). Majdnem kétharmada szerint akkor is kötelességünk segíteni Ukrajnát, ha ebből gazdasági hátrányok származnak.

A teljes népesség körében a Fidesz támogatottsága 41, míg az egyesült ellenzéké 39 százalékos. Ez egy hónap alatt minimális, 1 százalékos növekedést jelent a Fidesznek, de a különbség még így is a 3,2 százalékos hibahatáron belül van. A bizonytalanok továbbra is 16 százaléknyian vannak.

A biztos pártválasztóknál valamivel nagyobb a Fidesz előnye: rájuk 49, míg az ellenzékre 46 százalék szavazna. A verseny tehát nagyon szoros, és az a Republikon Intézet szerint az utolsó pillanatig nyílt maradhat. A többi párt a jelenlegi állás szerint nem fog a parlamentbe jutni.

További részletek a Telex cikkében.

 

Címkék: választás 2022