Hidat foglaltak a diákok Győrben

Hidat foglaltak a diákok Győrben

Képünk csak illusztráció! Az Egységes Diákfront (EDF) egy vidéki és fővárosi diákokat egybefogó, alulról szerveződő országos diákmozgalom. (Fotó: Egységes Diákfront Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntek délután mintegy száz diák elfoglalta Győrben a Baross híd fél sávját – adta hírül a Telex. Mint írják, a diákok a Széchenyi térre, a város főterére vonultak, ahol a Felső Tízezer akusztik adott koncertet, ezután a városháza mellett húzódó Baross hídhoz vonultak, és engedéllyel lezárták az egyik sávot. A mintegy 200 békés tüntető diákhoz több pedagógus is csatlakozott (a tömeg csak két óra után csökkent a felére). 

A Győri Tankerületi Központ ajtajára egy öt pontból álló követelést ragasztott ki a szervező Egységes Diákfront szószólója, Kertész Márton. A portál beszámolója szerint egy levélben megfenyegetett tanár felolvasta a Facebookon is nyilvánossá tett válaszát a győri tankerületnek és felhívta a figyelmet arra, hogy számára önmagában a kiüresített tankötelezettség teljesítése az a mai formában csak gyermekmegőrzés, és ez elégtelen szolgáltatás.Győri Tankerület

A diákok követelései az alábbiak:

• Megoldást a tanárhiányra!
• Használható tananyagot!
• Élhetőbb körülményeket az iskolákban!
• Vissza a sztrájkjogot!
• Figyelmet az oktatásra.

Kertész Márton a Telexnek így nyilatkozott: követeléseiket még mindig nem fogadta el a kormány, a pedagógushiány továbbra is égető probléma, a béremelés nem történt meg.

„Riasztónak tartjuk az oktatás jelenlegi helyzetét és nemcsak saját tanárainkért, hanem a jövő generációért is tüntetünk – tette hozzá a diák, aki szerint lett eredménye a tiltakozó nyomásgyakorlásnak: a kormány válaszlépésekre, megnyugtató, csitító nyilatkozatokra kényszerül, még ha nem is tudni, hogy tervez-e és mikor tényleges intézkedést.

Címkék: Győr, diáktüntetés