Hidegcsepp alakítja az időjárást keleten

Hidegcsepp alakítja az időjárást keleten

Téli táj (Fotó: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Kárpát-medence időjárását alapvetően egy anticiklon alakítja vasárnap is, ugyanakkor egy magassági hidegörvény, vagyis egy hidegcsepp hatására a keleti megyék felett erősen megnövekedhet a felhőzet.

Vasárnap a Dunántúlon jobbára derült, napos időre van kilátás. A Dunától keletre a délutáni óráktól több helyen megnövekszik a felhőzet, de csapadék ott sem várható.

A keleti, majd délkeleti, déli szelet főként a Duna-Tisza közén és az Észak-Dunántúlon sokfelé élénk, Sopron környékén időnként erős lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között valószínű – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Vasárnap sem lesz front térségünkben, de erős faggyal indul a nap, így görcsös panaszok, fejfájás, vérnyomás-ingadozás, kopásos eredetű ízületi panaszok többeknél előfordulhatnak. Helyenként élénk lehet a szél, amely tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat, valamint ingerlékenységet, nyugtalanságot okozhat – figyelmeztet az Időkép.

A többfelé napos idő ugyanakkor jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre, javul hő- és komfortérzetünk.

 

Címkék: időjárás