Hírlevélben terjeszti a DK, hogy a Fidesz Márki-Zayra mozgósít

Hírlevélben terjeszti a DK, hogy a Fidesz Márki-Zayra mozgósít

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már email-ben is is azzal igyekszik szavazásra buzdítani a Demokratikus Koalíció, hogy a Fidesz Márki-Zay Péter mellett mozgósít. Korábban ilyen SMS-eket is szétküldtek.

A Magyar Hang egyik olvasója juttatta el lapunkhoz egy frissen kapott email-jét, mégpedig a Demokratikus Koalíció címéről. A hírlevél azt állítja, hogy az „utóbbi napokban sajnos több jelzés is érkezett az ország legkülönbözőbb pontjairól arról, hogy a Fidesz szavazókat mozgósíthat Márki-Zay Péterre”. Jelenleg dolgoznak, hogy ezekre bizonyítékokat is találjanak, de félőnek nevezték, hogy mire ez megtörténik, addigra véget ér az előválasztás, és már késő lesz. Majd azzal folytatták: „Éppen ezért arra kérünk, hogy ha még nem tetted, akkor most szombatig szavazz Dobrev Klárára, a DK miniszterelnök-jelöltjére”.

Állításukat Lázár Jánosnak, a Fidesz hódmezővásárhelyi országgyűlési képviselőjének közelmúltbeli nyilatkozatával igyekeznek alátámasztani. A volt miniszter ugyanis azt mondta, hogy a Fidesznek a Mindenki Magyarországa Mozgalom színeiben indult jelölt előválasztási győzelme lenne a legjobb, mivel akkor garantált lenne Orbán Viktor 2022-es győzelme.

A hírlevélben elküldték a szavazósátrak helyét, és az online szavazás lehetőségére is felhívták a figyelmet. A DK szerint nem lehet hagyni, hogy a Fidesz döntse el a választást, szerintük ugyanis a hódmezővásárhelyi polgármester az összefogást is veszélyezteti – erre Dobrev Klára is tett utalásokat a szerdai előválasztási, miniszterelnök-jelölti vitában.

A párt ugyanilyen tartalmú kampány-SMS-eket is szétküldött a Telex.hu értesülései szerint. Mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a portál azt írta, hogy korábban a feladó telefonszámról a DK és Dobrev Klára aláírásával küldtek üzeneteket.

Előzőleg Márki- Zay Péter állította, hogy a Fidesz mozgósít a Dobrev Klára melletti szavazásra.