Hivatali visszaéléssel gyanúsította meg a rendőrség a Pécsi Közterület-felügyelet vezetőjét

Hivatali visszaéléssel gyanúsította meg a rendőrség a Pécsi Közterület-felügyelet vezetőjét

Pécs belvárosa (Fotó: Magyar Hang/Szabó Zsolt László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hivatali visszaéléssel és hivatali kötelesség megszegésével gyanúsította meg a rendőrség a Pécsi Közterület-felügyelet vezetőjét – írja a Szabad Pécs. A portál már korábban értesült arről, hogy a közelmúltban a rendőrség kivonult a Pécsi Közterület-felügyelet vezetőjének otthonába és házkutatást tartottak, de akkor nem tudtak hivatalos információhoz jutni.

Mostani érdeklődésükre már hivatalosan elismerték a városházán, hogy a rendőrség értesítette őket az ügyről. A portál kérésére az érintett vezető annyit mondott, hogy ártatlan, nem követett el sem bűncselekményt, sem szabálytalanságot, s tudomása szerint feljelentésre indult ellene nyomozás. Ezzel kapcsolatos panaszát elutasították, és a rendőrség valóban meggyanúsította hivatali visszaéléssel és a hivatali kötelesség megszegésével is.

Az önkormányzatnál felhívták a figyelmet arra, hogy a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény értelmében „egyes, hivatali feladatellátással kapcsolatos bűncselekmények esetében a gyanúsított közszolgálati jogviszonyát mérlegelési lehetőség nélkül felmentéssel meg kell szüntetni”.

Ennek megfelelően a felmentésről szóló döntést az eljárás kimenetelétől függetlenül mindenképpen meg kell hozni, ezért a polgármester haladéktalanul kezdeményezte a rendkívüli közgyűlés összehívását. A helyhatóság a nyomozásra való tekintettel, annak lezárásáig nem ad  további tájékoztatást az ügyről – írta a baranyai megyeszékhely önkormányzata közleményében.