Hivatalos, Kunhalmi Ágnes indul az MSZP társelnöki pozíciójáért

Hivatalos, Kunhalmi Ágnes indul az MSZP társelnöki pozíciójáért

Kunhalmi Ágnes MSZP-s képviselő felszólal a színházak finanszírozásáról szóló törvény vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 24-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Interjút készített az Index Kunhalmi Ágnessel, az MSZP politikusával, akit többek között az ellenzékről, az összefogásról, a putyinozásról, az MSZP helyzetéről, valamint a szociáldemokraták és a liberálisok kiegyezéséről is kérdeztek. 

A szocialista képviselő az interjúban bejelentette, indul a párt tisztújításán a társelnöki pozícióért. Indoklása szerint azért teszi ezt, mert felelősséget érez az MSZP és a hazai baloldal jövőjéért. Ráadásul ő akkor volt két évig társelnök, amikor a választásra készültek, ezért meghatározott keretrendszerben kellett menedzselniük az MSZP-t, és ezáltal segíteni az egész ellenzéki oldalt. – Szeretnék két évig úgy elnök lenni, hogy nem készülünk országgyűlési választásra, hanem el tudjuk végezni a tartalmi munkát is – mondta Kunhalmi. 

A politikus egyelőre nem tud arról, hogy lesz-e versenytársa a női társelnöki posztra. Mint hozzátette, szeptember elején indul a tisztújítás és október 22-én zárul.

Arra a kérdésre, hogy vajon Nemény András szombathelyi polgármester pályázik-e a másik társelnöki posztra, annyit mondott: „úgy tisztességes, ha a férfiágon is meghagyjuk az indulás bejelentésének lehetőségét az érintetteknek.”

Elhangzott az is, hogy a kutatások szerint 2-3 százalékon áll az MSZP népszerűsége, Kunhalmi egyre úgy reagált, hogy a pártnak az eddigieknél is erőteljesebben kell megmutatnia és eljuttatnia a választókhoz baloldali válságkezelő, megszorításokat elutasító politikáját. – Ehhez persze olyan politikusok aktívabb szerepvállalására is szükség van, akik valóban az emberek között mozogva ismerik problémáikat, és az ő nyelvükön beszélnek 0 tette hozzá. 

Az MSZP-nek, a hazai baloldalnak új kihívásokra új válaszokat kell keresnie – hangsúlyozta még Kunhalmi a lapnak. Kitért végül arra is, hogy lesz-e összefogás az EP-választáson. Szerinte abban egyetértés van, hogy az önkormányzatin csak együtt lehet indulni. –  A Fidesz célja a két választás összetolásával, hogy a 2019-ben elnyert helyekből is kitakarítsa az ellenzéket. Brüsszelezésre, unióellenes kampányra és identitáskérdésekre számítok a Fidesz részéről, nem a polgármesterek eredményeiről fognak beszélni. Ráadásul a hagyományosan alacsonyabb részvételű EP-választás részvételi adatait feljebb tolhatja az önkormányzati, így valószínűleg a korábbi támogatottsági szinthez is jobb eredményt kell elérnünk – vélekedett, majd azt is hozzátette: az MSZP még nem döntött arról, hogy összefogással indulnának-e az EP-választáson.

Kunhalmi egyébként határozottan tagadta azt a híresztelést, hogy a Fidesznek lennének kapcsolattartói az ellenzék soraiban, akik arra kérték őket, hogy ne használják ki a mostani intézkedésekből következő elégedetlenséget.