Hivatalos: nincs olyan állapotban Szoboszlai, hogy benevezzék az Eb-keretbe

Hivatalos: nincs olyan állapotban Szoboszlai, hogy benevezzék az Eb-keretbe

A gólszerzõ Szoboszlai Dominik (j), mellett Dzsudzsák Balázs (b) és Baráth Botond (b) örül a labdarúgó Európa -bajnoki selejtezõ E csoportjában játszott Magyarország - Szlovákia mérkõzésen a Groupama Arénában (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A keddi német sajtóértesüléseket cáfolva Esterházy Mátyás játékosmenedzser elmondta, hogy Szoboszlai Dominik nem azért maradt ki a jövő pénteken kezdődő, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott keretéből, mert kiújult a sérülése.

Mint arról beszámoltunk, a német Kicker című sportlap azt közölte, hogy kiújult az RB Leipzig futballistájának szeméremcsont-gyulladása, ezért nem szerepelhet a tornán. Az M1-en Esterházy kijelentette, minden a terveknek megfelelően halad, Szoboszlai lába rendben van, folytatni tudja a rehabilitációt, de sajnos nem tudott olyan állapotba kerülni, hogy egy ilyen intenzitású tornán hasznára legyen a csapatnak, ezért mindenki azt gondolta, hogy nincs értelme a benevezésének.

Hozzátette: Marco Rossi szövetségi kapitány részéről egy gesztus volt, hogy meghívta a bő keretbe, és lehetőséget adott neki, hogy amennyiben megfelelő állapotba kerül, akkor ott tudjon lenni a kontinenstornán, ám fizikailag nincs abban az állapotban, hogy megfelelő játékidőt a pályán töltsön, és segíteni tudjon a csapatnak, ezért a kapitány úgy döntött – a menedzser szerint nagyon felelősségteljesen –, hogy inkább kihagyja a keretből.

„Azért utazott el az edzőtáborba, hogy ott lehessen az Európa-bajnokságon, de készült arra, hogy van olyan forgatókönyv, amely szerint ez nem fog összejönni, tehát nem érte teljesen váratlanul a döntés" – nyilatkozta Esterházy. Hangsúlyozta, nagyon hálás Marco Rossinak és a válogatott orvosi stábjának, amiért szem előtt tartották a játékos jövőjét.

A menedzser közölte, rendkívül makacs sérülésének leküzdése után Szoboszlainál most a fizikumának újraépítésén van a hangsúly, folytatja tovább a rehabilitációt, és remélhetőleg a lipcsei csapat felkészülését százszázalékos állapotban tudja elkezdeni július ötödikén, az őszi világbajnoki selejtezőkön pedig ismét erőssége lesz a válogatottnak. Szoboszlai tavaly decemberben szerződött Salzburgból az RB Leipzighez, de sérülése miatt eddig nem tudott bemutatkozni német együttesében.

Marco Rossi szövetségi kapitány kedden az ausztriai saalfeldeni edzőtáborban sajtótájékoztató keretében hirdette ki végleges keretét. A sérült Szoboszlai Dominik mellett a kapus Tóth Balázs és a védő Spandler Csaba maradt ki a jövő hét pénteken kezdődő, részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott 26 fős keretéből. Tóth és Spandler egyaránt a felcsúti Puskás Akadémia futballistája.

A magyar labdarúgó-válogatott 26 fős kerete:

kapusok:
Bogdán Ádám (Ferencváros), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig)
védők:
Bolla Bendegúz (Mol Fehérvár FC), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (MolFehérvár FC), Kecskés Ákos (Lugano), Lang Ádám (Omonia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Szalai Attila (Fenerbahce), Willi Orbán (RB Leipzig)
középpályások:
Cseri Tamás (Mezőkövesd Zsóry FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Holender Filip (Partizan Beograd), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Bristol City), Nego Loic (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (DAC), Sigér Dávid (Ferencváros)
támadók:
Hahn János (Paksi FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg), Schön Szabolcs (FC Dallas), Szalai Ádám (Mainz), Varga Kevin (Kasimpasa), Varga Roland (MTK Budapest)

A magyar válogatott június 15-én a címvédő portugálokat, négy nappal később a világbajnok franciákat fogadják a Puskás Arénában, majd június 23-án a németek vendégei lesznek Münchenben a csoportkör zárófordulójában.

(MTI)