HM: A Magyar Honvédség parancsnoka kérte saját felmentését posztjáról

HM: A Magyar Honvédség parancsnoka kérte saját felmentését posztjáról

Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka sajtótájékoztatót tart a Black Swan 2021 elnevezésû nemzetközi különleges mûveleti gyakorlat bemutatója után Szolnokon, az MH Ittebei Kiss József hadnagy Helikopter Bázison 2021. május 12-én (Fotó: MTI/Mészáros János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Korom Ferenc vezérezredes kérte a Magyar Honvédség parancsnoki posztjáról való felmentését Benkő Tibor honvédelmi minisztertől - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) csütörtökön az MTI megkeresésére. Korom Ferenc kérését egyebek mellett azzal indokolta: a Magyar Honvédség előtt álló új feladatok más típusú vezetőt kívánnak.

A Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg a határozat, amely szerint Áder János köztársasági elnök felmentette Korom Ferencet, a Magyar Honvédség parancsnokát. Áder János köztársasági elnök 2019. január 15-én nevezte ki Korom Ferencet a Magyar Honvédség parancsnokává. Korom Ferenc parancsnoki megbízatása 2023. május 15-ig szólt. A köztársasági elnök a honvédelmi miniszter előterjesztésére, június 1-jei hatállyal mentette fel Korom Ferencet.

A HM azt közölte: Benkő Tibor honvédelmi minisztertől Korom Ferenc vezérezredes kérte a felmentését. A vezérezredes kérését azzal indokolta, hogy a 2018-ban rábízott feladatokat – a Honvédelmi Minisztérium (HM) és a Magyar Honvédség (MH) szétválasztását, az MH Székesfehérvárra történő költöztetését, a haderő szervezeti átalakítását és a haderőfejlesztés alapjainak megteremtését, az eszközbeszerzések előkészítését – jó eredménnyel, maradéktalanul elvégezte, és sikeresen vezette a Magyar Honvédséget a járványhelyzetben jelentkező feladatok végrehajtásában is.

Korom Ferenc meglátása szerint azonban a Magyar Honvédség előtt álló új feladatok más típusú vezetőt kívánnak. Ugyanakkor tapasztalatait, tudását tervezetten továbbra is Magyarország szolgálatában, külföldön kamatoztatja – tették hozzá. Korom Ferenc parancsnoki utódjáról egyelőre nem született döntés – írta a HM.

(MTI)