Hollik István: Nehéz csaták állnak még előttünk

Hollik István: Nehéz csaták állnak még előttünk

Hollik István (Fotó: Hollik István / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Ha megvalósulna az Európai Parlament terve, és az Európai Unió minden Oroszországból származó fosszilis energiára és atomenergiára azonnali és teljes szankciót vetne ki, Magyarország gazdasága azonnal leállna – mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez szombaton eljuttatott videonyilatkozatában, amelyben a nemzeti konzultáció kitöltésére biztatott.

Hollik István ebben arról beszélt, az Európai Parlament „szélsőségesen baloldali és szankciópárti többsége” elfogadott egy határozatot, amelyben azt követelik, hogy az EU minden Oroszországból származó fosszilis energiára, tehát kőolajra és földgázra, valamint az atomenergiára „vessen ki azonnali és teljes szankciót”. – Ez Magyarország számára teljességgel elfogadhatatlan – szögezte le a politikus.

Hollik István hozzátette: ha megvalósulna az EP terve, „akkor Magyarország gazdasága azonnal leállna”. – Ezért erre a szankciópárti határozatra nemet kell mondanunk. Ez is azt mutatja, hogy nehéz csaták állnak még előttünk, annak érdekében, hogy meg tudjuk védeni Magyarország érdekeit az elhibázott szankciókkal szemben – fogalmazott. Hozzátette: ezért is fontos, hogy minél többen töltsék ki a nemzeti konzultációt.