Hollik: Úgy készülnek, hogy vasárnap lesz Fidesz-kongresszus, de csak oltott résztvevőkkel

Hollik: Úgy készülnek, hogy vasárnap lesz Fidesz-kongresszus, de csak oltott résztvevőkkel

Hollik István KDNP-s képviselő felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 30-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy készülnek, hogy vasárnap, november 14-én megtartják a Fidesz XXIX. tisztújító kongresszusát a Hungexpón. – Csak olyanok fognak a kongresszuson részt venni, akik oltottak – nyilatkozta az ATV érdeklődésére Hollik István, a Fidesz kommunikációs vezetője. 

Mint hangsúlyozta, ily módon az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően járnak el. A csatorna azért kereste meg a kommunikációs vezetőt, mert a járványadatok egyre rosszabbak, az elmúlt három napban összesen 17 834 volt az új fertőzöttek száma és 214-en hunytak el.

A több mint ezer fős rendezvényen szavaznak a pártelnöki pozícióról, Orbán Viktort minden bizonnyal újra fogják választani, a kérdés csak az, hogy egyhangúlag, mint 2019-ben, vagy sem.

A kongresszuson új alelnököt is választanak, miután Novák Katalin családügyi miniszter október elején elárulta, hogy nem indul újra a Fidesz alelnöki posztjáért.

A fideszesek szerint „női alelnökre” lehet számítani. A legesélyesebbek között emlegetik Koncz Zsófiát, aki tavaly a szerencsi időközi választáson szerezte meg a képviselői helyet, de más nevek is forognak: Vitályos Esztert, az Emmi uniós fejlesztésekért felelős államtitkárát, Gál Kingát, Győri Enikőt, illetve Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt is sokan alkalmasnak találnák.