Csütörtökön tartják a Budavári Önkormányzat időközi választás utáni első ülését

Csütörtökön tartják a Budavári Önkormányzat időközi választás utáni első ülését

Fazekas Csilla (balra) és Orbán Viktor (Fotó: Fazekas Csilla/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Budavári Önkormányzat csütörtöki ülésén a sajtóosztály által megküldött program szerint „hónapok óta húzódó ügyekről dönt a testület”. A polgármester előterjesztést nyújtott be a rezsikársultak megsegítésére, a katakárosultak megsegítésére, a Mátyás-kori zsinagóga feltárására, illetve bérlakásügyekben is.

Esküt fog tenni Fazekas Csilla fideszes önkormányzati képviselő, aki megnyerte az időközi választást. A sajtóosztály megjegyzi, hogy ezzel a vezető koalíció már várhatóan nem lesz többségben. A kerületben van két volt jobbikos képviselő, Varga Dániel és Zsitnyák János, a következő időszakban ők jelenthetik a mérleg nyelvét az önkormányzatban. Varga és Zsitnyák az országosan ellenzéki pártok vádjai szerint együttműködnek a Fidesszel.

A Fidesz máris új SZMSZ-t nyújtott be, amelynek értelmében megfosztanák a polgármestert számos jogkörétől, Fazekas Csilla „árnyékalpolgármester” lenne, Böröcz László Budapest világörökségi területfejlesztésének kommunikációjáért felelős miniszteri biztosnak helyet és hozzászólást biztosítanának, a képviselőkkel azonos feltételekkel, illetve megszüntetnék a kerületi Várnegyed magazint.

Az előterjesztést Varga Dániel és Zsitnyák János is aláírták.