Holtan találták Rómában Homonnay Gergelyt

Holtan találták Rómában Homonnay Gergelyt

Homonnay Gergely (Fotó: Perintfalvi Rita Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Homonnay Gergely írót, ellenzéki aktivistát, bloggert holtan találták Rómában egy San Giovanni-i klubban szilveszter után – írta meg vasárnap este a Corriere della Sera.

A lap szerint a Bananon nevű privát melegklub törökfürdőjének mosdójában találták meg, ahová szombat hajnalban ment, kábítószernek minősülő anyagokat is lefoglaltak. A lap úgy tudja, hogy a mentősök próbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. Halálát a szív és a keringés leállása okozta.

Az első rekonstrukciójak alapján úgy tűnik, hogy Homonnay máshol ünnepelte a szilvesztert, majd miután az Instagramon köszöntött ismerőseit, hajnali 5-kor a Pontremoliban lévő klubba ment. A holttest mellett port és folyadékos fiolákat is találtak a lap szerint. A rendőrség vizsgálja a körülményeket, boncolást is végeznek. Egyedül volt, bűncselekményre utaló nyom nem merült fel.

A halálhírről szintén beszámoló Perintfalvi Rita azt írta vasárnap este  a Facebook-oldalán, hogy karácsony előtt 4-5 napot együtt töltött vele Rómában, rengeteg közös tervet szőttek. „Gergely boldog volt és szerelmes, de nagyon félt, hogy bántani fogják. nem tudom elképzelni sem, hogy mi történhetett vele” – írta bejegyzésében. Szenteste fel is töltöttek a Facebookra egy 13 perces beszélgetést.

Az ismert ellenzéki aktivista a Wikipedia-oldala szerint 46 éves volt, az olasz lap szerint 53. Az utóbbi időben Rómában élt. Éveken keresztül újságíróként dolgozott, a Best és a Story munkatársa is volt. A 2000-es évek közepén kezdett el blogolni, a legutóbbi időkben Erzsi, a macska néven. 2018-ban kezdett közéletileg aktivizálódni, a Demokratikus Koalíció állt hozzá közel. 2021. szeptemberében Novák Katalinra tett becsületsértő kijelentése miatt jogerősen elítélték, egy év próbaidőre bocsátották, és a perköltségek megfizetésére kötelezték.

„Találja meg útját a szeretet, a megértés és a befogadás örök, végtelen útján! Valójában csak szeretni akart szabadon. Szerinte ez megkérdőjelezhetetlen jog. Szerintem is. Szenvedélyes volt. Mert érzett. Ezért sokszor karmolt. Mint Erzsi. A másik énje. Milyen őrület így elmenni és most?! Ölellek” – így búcsúzott tőle a Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke.

Címkék: Homonnay Gergely