Honvédelmi miniszter: kötelezővé tehetik a védőoltást a katonáknak

Honvédelmi miniszter: kötelezővé tehetik a védőoltást a katonáknak

Katona teszteli a sorszámadó berendezést a Dél-Pesti Centrumkórház (DPC) udvarán felállított sátorban 2020. szeptember 21-én, ahol újból üzembe helyezik a sátorrendszert (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar honvédségen belül bármikor kötelezővé lehet tenni a védőoltást, hiszen ha valaki kivonja magát az úgynevezett hadrafoghatóság alól, azzal fegyelemsértést, bűncselekményt követ el – mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Spirit Fm most debütáló Katonadolog című műsorában. A miniszter az ATV tudósítása szerint azt mondta: jelenleg is vannak feladatok, vannak helyszínek, ahol kötelező a katonáknak az oltása, és már most is 99 százalékos az oltottság a honvédségnél. Benkő Tibor arról is beszélt, hogy a járványhelyzet miatt újra megjelentek a katonák a kórházakban, jelenleg 28 intézményben csaknem 100 katona vesz részt az oltási program segítésében.