Honvédségi légi parádé és az Aranyvonat – augusztus 20. képekben

Honvédségi légi parádé és az Aranyvonat – augusztus 20. képekben

Az eredetileg 1938-ban elkészült, majd a II. világháborúban megsemmisült Aranyvonat újraépített Szent Jobb-ereklyeszállító kocsija az államalapítás és államalapító Szent István király ünnepén Budapesten, az Alkotmány utcában 2021. augusztus 20-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Augusztus 20., államalapításunk és első királyunk, a krónikák szerint 1000 és 1038 között uralkodó Szent István napján számos olyan esemény akad, amely hozzátartozik az ünnephez. Így a reggeli zászlófelvonás az Országház előtt, majd az ott megtartott tisztavatás, ahogy a kenyérszentelés vagy épp a katonai légi parádé a Duna felett.

A koronavírus-járvány miatt 2020-ban csak „fapadosra” sikeredett emlékezés után 2021-re mindenféle járványügyi korlátozások nélküli, soha nem látott nagyszabású vigasságot ígért a kormány. Hogy nézett ki ez délig a gyakorlatban – avagy így látták 2021. augusztus 20-át az MTI és lapunk fotósai.

Címkék: augusztus 20.