Hoppál Péter a Szájer-botrányról: Téma lezárva!

Hoppál Péter a Szájer-botrányról: Téma lezárva!

L. Simon László és Hoppál Péter fideszes országgyûlési képviselõk, valamint Fekete Péter kultúráért felelõs államtitkár (b-j) az Örökség Kultúrpolitikai Intézet kerekasztal-beszélgetésén, amelyet a 2010 utáni Orbán-kormányok kultúrpolitikájáról tartottak a Petõfi Irodalmi Múzeumban 2018. június 21-én (MTI Fotó: Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szájer József kilépett az általa is alapított Fideszből szerda délután, miután Brüsszelben egy illegális homoszexuális orgiáról az ereszcsatornán át menekülve kapták el a rendőrök, a hátizsákjában pedig drogot is találtak. Orbán Viktor a kormánypárti Magyar Nemzetnek úgy reagált a hírre: Szájer harmincéves munkáját nem fogják elfelejteni és megtagadni, de cselekedete nem elfogadható, és nem védhető. Azt is hozzátette, amit tett, „az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele”. Utóbbi idézetet osztotta meg közösségi oldalán a kormánypárti Hoppál Péter országgyűlési képviselő, aki viszont még azzal a saját gondolattal is kiegészített posztját: „Téma lezárva!” Ugyanakkor finoman szólva is kérdéses, teljesül-e a képviselő vágya, és tényleg gyorsan lecseng-e a Szájer-ügy, hiszen nemcsak hazánkban, de nemzetközi színtéren is botrányt okozott az eset, erről itt írtunk.

https://www.facebook.com/hoppalpeter/posts/4059069937439921?cft[0]=AZWA-K1ja1yW-NqoKaJENj1itnVr0OtRC3IMFOjBGXtWZfL2hQjjk5U-wp2-8ISI0MJZRD94rRiDGgDxW73UJ6yPWdnw_KgnyrjHIHRzTEneZvgzNKrb-yWDAy7prHACYA5W2Qjs34TVfoWGccCsds-y&tn=%2CO%2CP-R

Hoppál egyébként nemrég azért került a figyelem középpontjába, mert arról posztolt, ahogy ködös időben 130-cal vezet. A kép alapján nem volt egyértelmű, hogy azt maga Hoppál készítette-e (vagyis mobilozott-e vezetés közben), ám a politikus azt állította, természetesen nem volt szabálytalanság, utasa készítette a fotót.