Hoppál Péter azt mondja, utasa készítette 130 km/h-nál a fotót

Hoppál Péter azt mondja, utasa készítette 130 km/h-nál a fotót

Fotó: Hoppál Péter Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hoppál Péter volt kulturális államtitkár, jelenlegi miniszteri biztos maga örökítette meg, hogy valószínű éppen felrúgta a KRESZ szabályait – írta a Blikk a fideszes országgyűlési képviselő keddi Facebook-posztja alapján.

„Köd előttem, köd mögöttem, Isten tudja, honnan jöttem…” – idézte Szabó Lőrincet Hoppál, aki a ködöt örökítette meg, a képen pedig az is látszott, hogy épp 130 km/órával haladt az M6-os autópályán. A fotó szöge és az alapján, hogy csak egy keze látszik a kormányon, a fotót saját maga készíthette, Ráadásul a műszerfalon látható időponthoz képest mindössze két perccel később posztolt a Facebookra.

A lap kereste Hoppál Pétert, ám eddig nem válaszolt. A Facebook- poszt alatt többen is felvetették, hogy nem telefonozhatott volna vezetés közben, de ott sem írta meg, hogy ne ő lett volna a kép készítője. Csak egy kérdésre válaszolt, hogy szerencsésen hazaért Pécsre.

Mint arra a Blikk is felhívja a figyelmet, a KRESZ tiltja a telefon bármilyen, kézben történő használatát vezetés közben, így a fotózást is. Egy a lap által megkérdezett közlekedési szakértő szerint a legegyszerűbb megoldás a telefon rögzítése, de ilyen nagy sebességnél jobb, ha semmilyen módon nem vonja el a vezető figyelmét a készülék. Ilyen ködben ráadásul még kevesebb ideje van a sofőrnek reagálni, nem szabad a legnagyobb megengedett sebességgel haladni, és mivel minden tizedmásodperc számít, különösen fontos, hogy két kézzel fogjuk a kormányt.

A mobil kézben tartása vezetés közben a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértésének minősül, amiért a helyszínen 10 ezer forint, szabálysértési feljelentést követően 20 ezer forint a bírság.

Hopppál Péter cikkünk megjelenése után nyilatkozott a Telexnek, azt mondta: nem ő fotózott. „Ketten utaztunk, és a mögöttem ülő utastársam fényképezte” – fogalmazott. Később a Facebook-oldalára is kikerült egy közlemény: „Köszönjük a néhány sajtóorgánum részéről érkezett érdeklődést és aggódást a fotó kapcsán. Tájékoztatásul közöljük, hogy természetesen képviselő úr vezetés közben kézzel nem telefonál, ez alkalommal is kihangosítón volt saját telefonja. Az admin jogokkal rendelkező utasa készítette a fotót, ő is posztolta a képet, miközben az autót vezető képviselő jobb kezével lejjebb fogta a kormányt” – olvasható a bejegyzésben.

https://www.facebook.com/hoppalpeter/posts/4035810033099245

Címkék: Hoppál Péter