Horn Gábor szerint a kiszivárgott menetrend reális, de még vannak nyitott kérdések

Horn Gábor szerint a kiszivárgott menetrend reális, de még vannak nyitott kérdések

Ellenzéki pártvezetők a parlamentben (Fotó: Facebook/Jobbik)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pénteken a Debreciner portálon részletes menetrend jelent meg az ellenzéki előválasztásról. Eszerint az első fordulót szeptember 18-a és 26-a között rendeznék, a másodikat október 4-e és 10-e között. A portál szerint egy héten belül mind a 106 egyéni választókerületben megalakulnak a helyi előválasztási bizottságok, és létrejön a hat párt delegáltjaiból álló Országos Előválasztási Bizottsági is.

Az értesülést a Telexnek is megerősítették ellenzéki politikusok, de az ellenzéki pártok közül eddig egyedül az MSZP ismerte el hivatalos információként a kiszivárgott tervezetet. Az MSZP-s Kunhalmi Ágens szerint egy belső levelezés adatait hozta nyilvánosságra az internetes portál, de állítása szerint minden megjelent információ helytálló. 

Horn Gábor, a Republikon Alapítvány vezetője az ATV-n ezzel kapcsolatban azt mondta: a megjelent tervezet reális, igaz, vannak még nyitott kérdések. Példaként említette az előzetes regisztráció nélküli online szavazás kérdését, amellyel kapcsolatban a Momentum már jelezte is, hogyha ez nincs, akkor nem is biztos, hogy részt vesz az előválasztáson.

Az ATV Híradó egyébként úgy tudja, hogy a Momentum vitatja a pénteken megjelent menetrend érvényességét, igaz, egyik politikusuk Facebook-bejegyzése szerint a Momentum ettől függetlenül is nagy erőkkel készül a megmérettetésre.