Horváth Péter: Az oktatás mostani helyzetéről nem volt szó a kormányülésen

Horváth Péter: Az oktatás mostani helyzetéről nem volt szó a kormányülésen

Horváth Péter (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Interjút készített a Magyar Hang hétfőn Horváth Péterrel, a Nemzeti Pedagógus Kar elnökével. A teljes beszélgetés pénteken megjelenő, következő lapszámunkban lesz olvasható, most egy rövid ízelítőt közlünk belőle, annak apropóján, hogy szombaton részt vett a kormányülésen.

– Részt vett a múlt szombati kormányülésen, mi volt a téma?
– A kormányülés a mostani helyzetet – a fizetések vagy a munkaidő kérdését – nem érintette. Alapvetően arról volt szó, a jövőben milyen tartalma lehetne az oktatásnak, mik a főbb kihívások. Meghallgattam, hogy a kormánytagok mit gondolnak erről, és hozzászóltam az elhangzottakhoz.

– Mi tudható ezekről a jövőbeli elképzelésekről?
– Gondolatok hangzottak el arról, az oktatásnak hosszú távon milyen célt kellene szolgálnia. Ezek vitaindító felvetések voltak.

– De nem furcsa, hogy forrong a pedagógustársadalom hónapok óta – az újabb kirúgások után pedig különösen –, és erről nincsen szó a kormány ülésén?
– A kormányülés azon a részén, amin én ott voltam, erről nem volt szó, a többi részén lehet, hogy beszéltek róla.

A teljes interjút keresse pénteken megjelenő számunkban!