Hőség és vihar sem zavarja majd az augusztus 20-i ünnepségeket

Hőség és vihar sem zavarja majd az augusztus 20-i ünnepségeket

Tűzijáték a Duna felett Budapesten a nemzeti ünnepen, 2019. augusztus 20-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hőség és heves zivatar sem valószínű a következő négy napban, így az időjárás várhatóan nem zavarja meg a többnapos ünnepi programsorozatot. Az augusztus 20-ai hosszú hétvégén napsütéses és jellemzően száraz lesz az időjárás – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Az augusztus 20-ára vonatkozó külön előrejelzésükben azt írták: péntek hajnalban többnyire kissé felhős idő várható, az éjszakai maradványfelhőzet délelőtt feloszlik és mindenütt kisüt a nap. Gomolyfelhők képződnek, amelyek a déli órákban összeállhatnak, átmeneti időszakokra akár erősen felhős is lehet az ég. Ezekből ekkor legnagyobb eséllyel az északi megyékben alakulhat ki egy-egy helyen záporeső. Jelentős csapadékmennyiség nem várható. A délután második felében újra csökken a felhőzet. Mérsékelt, változó irányú szél lesz a jellemző, 5-20 kilométer/óra körüli széllökésekkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között valószínű.

Az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékére augusztus 20. hivatalos állami ünnep. Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár korábban azt mondta, hogy a valaha volt legnagyobb szabású ünnepre készülnek, három és fél napon keresztül 17 rendezvényhelyszínen több száz esemény lesz, köztük az olyan hagyományos programok, mint a zászlófelvonás, a katonai tisztavatás, a honvédségi légi parádé, az állami kitüntetések átadása és az esti tűzijáték.

Az idei augusztus 20-ai központi programokról a szentistvannap2021.hu oldalon lehet részletesebben tájékozódni.

(MTI)