„Hosszúhajú ficsúr”, „tubusos Piros Arany reklámarc” – egymásnak esett Jakab Péter és Deutsch Tamás

„Hosszúhajú ficsúr”, „tubusos Piros Arany reklámarc” – egymásnak esett Jakab Péter és Deutsch Tamás

Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) elnöke, az MTK Budapest elnöke, a Fidesz-KDNP EP-képviselõje beszél azon a sajtótájékoztatón, amelyen támogatási szerzõdést írt alá a DVTK elnökével a diósgyõri stadionban 2021. április 19-én (Fotó: MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Válogatott jelzőkkel esett egymásnak Jakab Péter és Deutsch Tamás. A helyszín a parlament és a Facebook.

– Van önöknél egy hosszúhajú ficsúr, úgy hívják, hogy Deutsch Tamás – ezzel kezdte parlamenti napirend előtti felszólalását hétfőn kora délután Jakab Péter, de a mondatot már nem tudta befejezni. Kövér László házelnök ugyanis egyből közbeszólt amiatt, hogy a Jobbik elnöke ne sértegessen senkit. – Hogy jön ön ahhoz, hogy bárkit, egy európai parlamenti képviselőt így minősítsen – tette fel a kérdést a fideszes politikus, hozzátéve, hogy „szedje össze magát”, mert neki már elege van a modortalanságaiból.

Jakab Péter újra nekifutott és a kezdésnél már jelzők használata nélkül azzal folytatta, hogy ez az ember életében ha pár napot dolgozott a parlament falain kívül. Majd mégis jött a minősítés, szavai szerint ugyanis „harminc éve élősködik a nemzet nyakán ez a fideszes úrigyerek”, aki most „arra vette a bátorságot, hogy lényegében le panelprolizzon mindenkit, aki nem nagy lábon él”.

A Jobbik elnöke Deutsch Tamás korábbi, a Telexnek adott interjújára utalt, amikor a Fidesz európai parlamenti képviselője a következőket mondta: „A széles nyilvánosságban a Fideszt támogató üzletemberek életvitelébe szerintem pofátlan dolog lenne beleszólni. Ami pedig a politika világát illeti, fontos önazonosnak lenni. Annál szánalmasabb dolog, mint amit most Jakab Péter művel, nem sok van. Mi lesz a következő, kiposztol egy krumplilevesreceptet Kádár elvtárs nyomán? Ez vérciki.”

Jakab Péter szerint ugyanakkor az ő szavazóik jelentős hányada egyszerű, hétköznapi módon él, többnyire hónapról hónapra éppen azért, mert tisztességgel dolgoznak. Sokszor panelben élnek, mert ma „a tisztességes munkának ennyi az értéke”. Nem urizálnak, nem helikopterekkel repkednek, nem luxusjachton nyaralnak, Deutsch Tamás pedig szerinte ezeket az embereket alázta meg.

A fideszes politikus válaszára nem kellett sokáig várni, a Facebookon reagált a Jobbik-elnök szavaira. Ő is egy jelzős szerkezettel kezdte, miszerint „van ez a tubusos Piros Arany reklámarc, úgy hívják, hogy Jakab Péter”. Amivel folytatta, az pedig az ellenzéki összefogás volt. – Fogta magát ez a Jakab és a biztos bejutó listás helyéért, a szolgálati autójáért és a hozzá dukáló szolgálati sofőrjéért cserébe sárga retro műanyag tálcán, szépen szeletelve felszolgálta a pártját Gyurcsánynak. Ez vérciki – írta. Majd azt is felvetette, hogy „szemkilövető gazemberrel köt választási szövetséget. Ez vérciki”. Végül az oltásellenesség sem maradt ki, Deutsch Tamás megfogalmazása szerint „mikor Gyurcsánynak az az óhaja, hogy ezerrel támadja a keleti vakcinákat, akkor Jakab az elsők között írja alá az erről szóló baloldali határozati javaslatot. Ez vérciki”. Bejegyzését a szokásos módon zárta: „Ennyi”.