Még többfelé várható eső

Még többfelé várható eső

Esernyő (Fotó: Pixabay/holdmypixels)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pénteken az északnyugati megyékben több órára kisüt a nap, másutt erősen felhős vagy borult idő lesz, arrafelé majd csak késő délután kezd el északnyugat felől érdemben csökkenni a felhőzet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Elsősorban az ország délkeleti felén, harmadán lehet újabb hullámokban több helyen eső, zápor. Este inkább már csak a délkeleti határnál eshet és mindeközben gyengül a csapadék intenzitása is.

A leghidegebb órákban plusz 3–10 Celsius-fok várható, de a derült, szélcsendes részeken ennél hidegebb, a felhősebb részeken melegebb is lehet. Napközben 8–14 fokig melegszik a levegő.

Pénteken még az elvonuló hidegfront hatását érezhetjük, emiatt fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, szédülés, fáradtság, dekoncentráltság, szív- és légzőszervi panaszok egyaránt jelentkezhetnek. A szelesebb tájakon fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk – figyelmeztet az Időkép.

A reggeli órákban a párás, ködös északi tájakon élők körében felerősödhetnek az ízületi panaszok.

Címkék: időjárás