Huxit Párt lesz a Volner Pártból

Huxit Párt lesz a Volner Pártból

Volner János (Fotó: Facebook/Volner János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az unióból való kilépést tűzi a zászlajára a Volner János által alapított Volner Párt és nevet is változtat, ezután Huxit Pártnak fogják nevezni – ezt a Jobbikot, majd a Mi Hazánkat is megjárt politikus közölte vasárnap a Facebook oldalán. Volner János neve a pártokkal lezajlott szakításai mellett akkor vált ismertté, amikor az ő javaslatára fogadta el az Országgyűlés kormánypárti többsége azokat a szabályokat, amelyek egy listára terelték az ellenzéki pártokat.

A Volner Párt életének első, másfél éves szakasza a mai nappal lezárult.  A jövőben – jelezve következő, nagy célunkat – Huxit Párt néven folytatjuk tovább. Legfontosabb célunk, hogy elérjük Magyarország kilépését az Európai Unióból – írta közösségi oldalán Volner János. A politikus meg is magyarázata, szerinte ugyanis az Európai Unió nyugati államai úgy döntöttek, „áttérnek egy új, a szélsőséges liberalizmus eszméinek alárendelt, önpusztító korszakba”. A kormánypártokhoz hasonlóan érvelve arról írt, hogy az EU-ban fokozatosan felszámolják Európa népeinek nemzeti önrendelkezését és létrehoznak egy nemzetek feletti birodalmat: az Európai Egyesült Államokat.

Azt is kifejtette, hogy az uniós tagságunk mérlege nem írható le pusztán a befizetéseink és a kifizetéseink egyenlegével. Az eredetileg létrejött gazdasági unió egyre inkább ideológiavezérelt unióvá alakul, melynek társadalmi következményei ellentétben állnak a magyar nép választásokon kinyilvánított akaratával és az általa kívánt jövőképpel. Ezt az egymás után negyedszer megkapott kétharmados parlamenti felhatalmazás és a rendszerváltás óta nem látott támogatást eredményező gyermekvédelmi népszavazás egyértelműen bizonyítja szerinte. 

A politikus szerint a kilépés „óriási lehetőséget jelent a Huxit utáni Magyarország számára”, földrajzi elhelyezkedésünk és gazdaságpolitikai nyitottságunk egyaránt alkalmassá tesz minket a Kelet és a Nyugat közti közvetítői szerep betöltésére. Úgy vélte, „a Huxitnak már most is milliós a támogatói tábora”, de eddig nem volt olyan ismert politikai erő, amely teljes mellszélességgel felvállalta volna. Egyúttal kampányt indítanak annak érdekében, hogy a Huxit szükségességéről minél több embert meg tudjanak győzni.

Habár Volner János a pártja elmúlt másfél éves szakaszáról írt, a formáció az idei választáson el sem indult.