3,2 milliárdért épít kápolnás hotelt Szegeden Garancsi István cége

3,2 milliárdért épít kápolnás hotelt Szegeden Garancsi István cége

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Garancsi István a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. július 30-án (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Market Építő Zrt. egy futballstadion telkén húzhat fel négycsillagos szállót, a megbízó a Szeged-Csanádi Egyházmegye – írja a közbeszerzési értesítő alapján Hvg.

Eredményt hirdetett a tavaly tavasszal kiírt hotelépítős közbeszerzésén a Szeged-Csanádi Egyházmegye. Az uniós közbeszerzési értesítő hétfői bejegyzése szerint a Hotel Szent Gellért Fórum tervezési és kiviteli munkálatait Garancsi István nagyvállalata, a Market Építő Zrt. nyerte meg – bár, mint a Hvg felhívta a figyelmet, igazi nyereményről nem beszélhetünk, hiszen ez a tender meghívásos volt.

A Market tavaly december 29-én szerződött le az egyházmegyével, összesen 3,2 milliárd forintért.

A szállodának a kiírás szerint 50 szobásnak és kertkapcsolatosnak kell lennie, valamint négycsillagosnak a Hotel Stars Union minősítése szerint. A megrendelő kikötötte, hogy kápolna is kell bele. A szálláshely a Dorozsmai út 2-4. számú telken épül. Ugyanezen a telken már áll egy futballstadion.