Hvg: A jelentkezők több mint harmada alkalmatlan határvadásznak

Hvg: A jelentkezők több mint harmada alkalmatlan határvadásznak

Határvadászok (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindössze 811 határvadász tett esküt október 10-ig, ami messze elmarad az első körben kitűzött 2200-tól, pláne az áhított négyezertől – számolt be róla a hvg.hu szombaton.

A lap közérdekű adatigénylésére adott rendőrségi válaszból kiderült: a határvadász szolgálatra jelentkezők több mint harmada, 100-ból 36 ember vagy a felvételi követelményeknek nem felel meg, vagy az alkalmassági vizsgálaton, illetve a vizsgán bukik el, és minősítik alkalmatlannak. Közlésük szerint október 10-ig összesen 2077 fő nyújtotta be jelentkezését a szerződéses határvadász képzésére, közülük 1265 személy alkalmassági vizsgálata zárult le. A vizsgálaton 811 fő „megfelelt minősítést szerzett”, ők esküt is tettek. Ugyanakkor 454-en viszont megbuktak az egészségi, pszichológiai, fizikai alkalmasságin vagy a vizsgán.

A lap tehát arra a következtetésre jutott: a statisztikákból az látszik, a jelentkezők 36 százaléka bizonyult alkalmatlannak.

 

 

Címkék: határvadász