Hvg: Egy Völnernél is fajsúlyosabb személy húzódhat meg a háttérben

Hvg: Egy Völnernél is fajsúlyosabb személy húzódhat meg a háttérben

Völner Pál (MTI/Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy Völner Pálnál is magasabb széken ülő kormányzati tisztségviselőben sejti a Hvg.hu a Schadl György által gazdámnak nevezett titokzatos személyt, akivel a végrehajtói kamara vezetője rendszeresen külföldön találkozott. Az általuk látott iratokból nem derül ki, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat utánajárt-e, ki lehet az a személy, akit Schadl titokzatos módon a „gazdájaként” emleget. Bennfentesek feltételezése szerint a „gazda” nem ápol túlságosan jó viszonyt Pintér Sándor belügyminiszterrel, és ennek a kormányon belüli villongásnak tudják be a Völner-ügy kipattanását.

A portál szerint magára Schadlra egy korrupt NAV-vezető lehallgatásakor akadtak, és azonnal tudták, kincsesbányát találtak. A végrehajtók vezetője ugyanis nagyon sok emberrel tartott kapcsolatot, köztük Völner Pál immár ex-igazságügyi államtitkárral, és nemcsak végrehajtói ügyekben „nyújtott segítséget”, hanem szinte mindenben.

Így „az egészen nagypályás mutyiktól a nagyobb cégek felszámolásán át az olyan pitiáner ügyekig, mint amikor valakinek egy sikeres egyetemi vizsgát igyekezett megoldani. Mindezt telefonon. De akadt olyan is, hogy építési hatósági ügyben járt közbe. Gyakorlatilag nem volt olyan ügy, legyen az nagy vagy kicsi, aminél Schadl ne abban gondolkozott volna, hogy éppen kit kell vagy lehet megkenni pénzzel. Úgy tűnt, hogy ebben a közegben meglehetősen otthonosan mozgott” – írja a Hvg.hu a lehallgatási anyagra hivatkozva, amelynek néhány fontos részletét ismerhették meg.

Schadl lehallgatásának megkezdése után kiderült, hogy rendszeres és hosszas beszélgetésekre került sor közte és Völner Pál között, ahol nem csak végrehajtói korrupcióról esett szó, de bőven akadtak más témák is. A fedett megfigyelést követően novemberben került az ügy az ügyészség elé, amely szinte azonnal őrizetbe vette Schadlt, majd hamarosan Völnerre is sor került.

Az egyik, bennfentesek körében népszerű teória szerint miután a Fidesszel szimpatizáló végrehajtók körében egyre nagyobb híre kerekedett a történteknek, félő volt hogy kiszivárog az egész történet, ezért kénytelenek voltak nyilvánosságra hozni Völner érintettségét a korrupciós ügyben – állítja a lap.