Hvg: Letöltendőt kértek Mager Andrea exférjére

Hvg: Letöltendőt kértek Mager Andrea exférjére

Balogh Sándor körözési fotója (Forrás: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Letöltendő börtönbüntetést kér az ügyészség a vizes vb egykori gazdasági igazgatójára, a jelenleg körözés alatt álló Balogh Sándorra, aki korábban Mager Andrea közvagyonért felelős miniszter férje volt, és jelenleg is szökésben van – derül ki a Hvg.hu által megszerzett vádiratból.

Balogh a vád szerint egy bonyolult és szerteágazó tulajdonosi összefonódásokból álló céghálót működtetett, és ennek a céghálónak volt a része a 2018 decemberében egy felszámolási eljárásban megszüntetett cég, az SW Workforce Kft. is.

A lap az ügyet úgy foglalta össze a vádirat alapján: Balogh két magánnyomozót fogadott, hogy kiderítsék, folyik-e olyan eljárás a NAV-nál, ami az ő személyét vagy cégeit érinti. Vagyis olyan bűnügyi adatokhoz kívánt hozzáférni, amihez a NAV illetékes munkatársain kívül más nem férhet hozzá. A két érintett magánnyomozó közül K. Lajos korábban a titkosszolgálatnál dolgozott, ő felkereste a NAV egyik kiemelt főnyomozóját, N. Róbertet, aki a kérésére lekérte ezeket az adatokat az adóhatóság VpRobotzsaru rendszeréből. A vádiratból az is kiderül, N. Róbert ezekért a szívességekért egyebek mellett ingyenes vadászatot, kubai szivarokat, egy 150 ezer forint értékű vadászpuskát, vadász vendégjegyet kapott „ajándékba”.

A vádirat azt is tartalmazza a Hvg szerint, hogy Balogh rendszeresen fizetett havi megbízási díjat: 2017 márciusától 2018 januárjáig havi 2,1 millió forintot, 2018 februártól októberéig havi 1,4 millió forintot, összesen több mint 35 milliót.

A lap azt is felidézte, Balogh azután került a hatóság látókörébe, hogy a belső elhárításért felelős Nemzeti Védelmi Szolgálat látókörébe kerültek K. Lajosék. Megjegyezték azt is, Balogh nem csak a vizes vébé gazdasági igazgatójaként volt ismert, hanem mint „afrikás” üzletember, ugyanis a Magyar Afrika Társaság vezetője volt, aki rendkívül jó kapcsolatokat ápolt az afrikai kontinensen.