Hvg: Távoznia kell a szegedi egyetemről a rasszista kijelentéseket tett Gulyás Lászlónak

Hvg: Távoznia kell a szegedi egyetemről a rasszista kijelentéseket tett Gulyás Lászlónak

A Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalának épülete (Fotó: Bodacz Péter/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megválik a botrányos kijelentései miatt elhíresült Gulyás László professzortól a Szegedi Tudományegyetem – értesült a Hvg.hu. Információik szerint a felmentése már szerdától hatályos, a szorgalmi időszak kezdetéig tartó kurzusait más oktatók veszik át.

Gulyás László eltávolításának hírét egyelőre nem erősítették meg hivatalosan.

Április elején derült ki, hogy a Szegedi Tudományegyetem oktatója – a hallgatók panaszai szerint – a migrációról tartott óráján rasszista megjegyzéseket tett az Egyesült Államok alelnökével összefüggésben, de elhangzottak más homofób és szexista kijelentések is.

Közben Szél Bernadett független parlamenti képviselő azt közölte, hogy az igazságügyi bizottság keddi ülésén a kormánypárti képviselők „bátran” letartózkodták az arról szóló javaslatát, amely az állami kitüntetések visszavonását tenné lehetővé, ha valaki érdemtelenné vált. – Miközben versenyt sajnálkozott a kormány és a köztársasági elnök amiatt, hogy a rasszista és szexista megjegyzéseiről elhíresült Gulyás László állami kitüntetést kapott március 15-én, az ennek visszavonását lehetővé tevő törvényjavaslatot már nem támogatták – fogalmazott.