Hvg: Zöld utat adott az Alkotmánybíróság a kormány népszavazásának

Hvg: Zöld utat adott az Alkotmánybíróság a kormány népszavazásának

Orbán Viktor bejelenti a kormány népszavazási kezdeményezését Forrás: Orbán Viktor közösségi oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Alkotmánybíróság egyhangúlag helybenhagyta a kormány „gyermekvédelminek” nevezett népszavazását kiíró országgyűlési határozatot, tehát elutasította az annak megsemmisítését kérő, de megalapozatlannak minősített beadványokat – írja a Hvg.

Ezzel elhárult minden akadály, a népszavazást a köztársasági elnök által kijelölendő időpontban – feltehetőleg az országgyűlési választással együtt – meg lehet tartani.

Az Országgyűlés november 30-án írta ki a népszavazást négy kérdésről:

• Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
• Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
• Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
• Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg

Mint a Hvg felidézte, a tervezett ötödik kérdést (Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?) a Kúria törölte, és bár az Alkotmánybíróság a kormány panasza alapján ezt a döntést decemberben megváltoztatta, a kormány már nem akarta újra megnyitni a kérdést, és mint a miniszterelnök a karácsony előtti Kormányinfón elmondta, megelégszik a négy kérdéssel.