Hvg.hu: a magyar MKB Bank adott hitelt Le Pen kampányára

Hvg.hu: a magyar MKB Bank adott hitelt Le Pen kampányára

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Marine Le Pent, a francia Nemzeti Tömörülés elnökét a Karmelita kolostorban 2021. október 26-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közzétették a francia elnökjelöltek vagyonnyilatkozatait, így kiderült, hogy az MKB-tól kapott Marine Le Pen 10,6 millió euró hitelt – írja a Hvg.hu. Mai árfolyamon ez az összeg 4,1 milliárd forintot jelent.

Mint írták, azért lehet biztosra venni Marine Le Pen MKB-s hitelét, mert a francia elnökválasztáson induló összes jelölt leadta a vagyonnyilatkozatát. Ennek 21. oldalán szerepel a kampányra kapott MKB-s hitel.

Felidézték, hogy Marine Le Pen tavaly októberben járt Orbán Viktornál. A francia RTL rákérdezett, hogy a magyar miniszterelnök segített-e hitelhez jutni, ám a párt hivatalosan nem adott választ.