Idén is lefoglalta a Mi Hazánk az Andrássy utat a Pride elől

Idén is lefoglalta a Mi Hazánk az Andrássy utat a Pride elől

A 26. Budapest Pride résztvevői vonulnak a Fővám téren 2021. július 24-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Idén is sikerült a Mi Hazánknak lefoglalnia a Budapest Pride előtt a korábban rendszeresen használt helyszínt, az Andrássy utat, vagyis ott biztosan nem lehet majd megtartani a rendezvényt – ezt Novák Előd, a párt alelnöke közölte.

A felvonulás szervezői már korábban bejelentették, hogy idén július 23-án szerveznék meg a menetet, a helyszín „lefoglalását” szombaton 0 órától lehetett bejelentetni a rendőrségen. Azonban nem ők, hanem a Mi Hazánk volt az első, akik így „megszerezték” arra a napra az Andrássy utat, de számos más szimbolikus közterületet is a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, az Alfa Szövetség és más – ahogyan Novák Előd fogalmazott – „normalitáspártiak” összehangolt akciójaként.

A sikerként megélt lépés kapcsán a radikális párt politikusa azt is hozzátette, hogy a Pride szervezői hálát adhatnak a Fidesz kétharmados győzelméért, mert így a felvonulásukat hatóságilag nem tiltják be. Majd hosszan kifejtette, hogy mit gondol az eseményről és hogy ők a tiltást szorgalmazzák.

A Mi Hazánk mostanában egyébként rendre LMBTQP-propagandáról beszél, mint kiderült, a P betű a pedofíliát jelenti. Toroczkai László a Gulyás Márton által vezetett partizános interjújában azt mondta, hogy azt azért „nem lehet kijelenteni”, hogy a különféle szexuális orientációk és a pedofília egyenértékű lenne. Sőt – ahogy mondta – ő személy szerint nem is tartja szerencsésnek a kettő totális összegyúrását, bár azt is hozzátette, hogy nem tiltakozott az ellen, hogy ez így szerepeljen a programjukban.

Tavaly szintén a Mi Hazánk foglalta le az Andrássy utat a felvonulás idejére, így a rendezvény végül a belvárosi Madách térről indult és a Tabánban ért véget. Sok ezren voltak ott, a felvonulásnak ráadásul különös apropót adott, hogy a kormány akkor jelentette be a gyermekvédelminek nevezett, a kritikusok szerint viszont homofób népszavazást.

Címkék: Mi Hazánk, Pride