Idén nyáron nem járnak a BKV hajói

Idén nyáron nem járnak a BKV hajói

A Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) hajójárata a XIII. kerületi Népfürdõ utcánál (Árpád híd). A BKV a Dunán 10 hajóval üzemelteti járatait (Fotó: MTVA/Bizományosi: Balaton József)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Idén nem lesz a Duna fővárosi szakaszán közszolgáltatásban végzett, menetrendi hajóközlekedés – erősítette meg a Telexnek Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója. A döntést azzal magyarázta, hogy a koronavírus-járvány a BKV-t is érintette, forráshiányos a cég, a BKK és a főváros is.

A portál szerint a közszolgáltatásban végzett menetrendi hajóközlekedtetés alapból évi 300-500 millió pluszköltséggel jár a társaságnak, vagyis ennyit kell ráfizetni a hajójegyek bevétele mellett. Idén ezt a pénzt inkább az alaptevékenységre, buszokra-villamosokra költik.

Felidézték, hogy a hajók általában nyáron kezdtek el normál menetrend szerint járni, de az első években télen, üresen is közlekedniük kellett, mert az állomásokra költött uniós támogatás miatt folyamatosan fent kellett tartani a szolgáltatást. Járvány idején azonban nem jártak a hajók. Bolla közölte azt is, hogy arról egyelőre még nincs döntés, mi legyen a hajóközlekedéssel jövőre.