Idén sem az MSZP, sem a DK nem tart majálist a munka ünnepén

Idén sem az MSZP, sem a DK nem tart majálist a munka ünnepén

Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje és Tóth Bertalan, a szocialisták pártelnöke két politikai alakulat majálisán a fővárosi Városligetben 2019. május 1-jén (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Mi Hazánk és a Munkáspárt igen, a Momentum, az MSZP és a Demokratikus Koalíció nem tart központi rendezvényt május 1-jén – írja az atv.hu. Az MSZP sajtóosztálya a portál megkeresésére közölte, a párt bár a munka ünnepén rend szerint a Városligetben ünnepel, idén nem tartanak központi rendezvényt. A Demokratikus Koalíció és a Momentum szintén nem rendez majálist a súlyos választási vereség után.

A Jobbik és az LMP nem reagált a portál megkeresésére, ugyanakkor a pártok központi Facebook-oldalán sincs jele a vasárnapi eseményeknek. A Párbeszéd későbbre ígért tájékoztatást, válaszukból azonban az derült ki, hogy ők terveznek idén is hasonló rendezvényt szervezni.

A frissen parlamentbe jutott Mi Hazánk Mozgalom azonban nagyszabású majálisra készül az Óbudai-szigeten. A párt ingyenes családi napján koncertet ad a P. Mobil zenekar is, de gyerekkoncerttel, bűvészbemutatóval, kirakodóvásárral, valamint kerekasztal-beszélgetésekkel is várják az érdeklődőket.

A Magyar Munkáspárt szintén készül idén is, központi rendezvényük az elmúlt évekhez hasonlóan a budapesti Kodály Köröndön kezdődik reggel 9 órakor. Itt tartanak gyülekezőt, ahol beszédet mond majd Thürmer Gyula pártelnök. Innen indul a felvonulásuk a Honvédelmi Minisztérium Lehel úti épülete elé, így tiltakoznak ugyanis a szomszédos Ukrajnában zajló háború ellen.