Időarányosan dráguló parkolási rendszert vezetne be Budapesten Karácsony Gergely

Időarányosan dráguló parkolási rendszert vezetne be Budapesten Karácsony Gergely

Fotónk illusztráció (Fotó: Magyar Hang/Bodacz Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Időarányosan dráguló parkolási díjat vezetne be Budapesten, legalábbis a belvárosban a főpolgármester – erről maga, Karácsony Gergely beszélt a budapesti Városháza Facebook-oldalán közvetített, Budapest Restart című beszélgetéssorozat negyedik adásában.

Egyelőre annyit árult el a tervekről, hogy az első negyedóra ingyenes lenne, ezután pedig egyre többet kellene fizetni. A cél az lenne, hogy a parkolóhelyek minél gyorsabban ürüljenek. – Azt szeretnénk elérni, hogy negyedóra legyen ingyenes, utána sávosan emelkedjen a díjtétel – fogalmazott.

Karácsony Gergely szerint az egységes parkolási rendszer fejlesztése során a közterületek újrafelosztását is ösztönözni kell a közterületek és a város élhetőségének javítása érdekében. Ezért a Fővárosi Önkormányzat kezdeményezi az egységes budapesti parkolási rendszer kialakítását.