Ifjúsági sportszállóra kaptak 11 milliárdot Felcsúton, hotelt építettek belőle felnőtteknek

Ifjúsági sportszállóra kaptak 11 milliárdot Felcsúton, hotelt építettek belőle felnőtteknek

A felcsúti Pancho Hotel. (Fotó:Magyar Hang/Gulyás Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mint arról lapunk korábban már hírt adott, hírverés nélkül nyitott meg a miniszterelnök falujában, Felcsúton egy négycsillagos szálloda. A Pancho Hotel, melyben 25 méteres fedett úszómedence, szaunavilág és napozóterasz is várja a felfrissülni vágyókat, ún. „felnőttbarát” rendszerben működik, azaz kiskorúaknak csak a létesítmény éttermében szabad tartózkodniuk.

 

Csakhogy, mint azt a 444.hu megtudta, nem erre a célra, hanem ifjúsági sportszálláshely létesítésére kérték Felcsúton a tao-pénzeket. Mint a lap megjegyzi: ez az a finanszírozási forma, amikor az állam lemond róla, hogy egy cég a központi költségvetésbe fizesse be a társasági adóját. Ehelyett megengedi, hogy a vállalkozás inkább egy általa kiválasztott, most már csak sportcélú beruházásra terelje át adóforintjait.

A költségek másfél milliárd forintról indultak, a G7 viszont 2020 végén már 11 milliárd forintos támogatást számolt össze a sportszálló költségeire.

A Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány (alapító: Orbán Viktor, kuratóriumi elnök: Mészáros Lőrinc) az első beadott tervében azt írta, hogy „a Felcsúti Center pályán a rendezvények zavartalan lebonyolítása érdekében szükségesnek tartjuk az Ifjúsági Sport szálláshely megépítését. A Szálláshely közvetlen a Center szomszédságában épül fel, ezáltal is biztosítja az ide érkező vendégek kényelmes kiszolgálását.”