Már igényelhető a fővárosi rezsitámogatás

Már igényelhető a fővárosi rezsitámogatás

Rezsi (Fotó: Kwon Junho / Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Október elsejétől igényelhető a Fővárosi Lakásrezsi Támogatás, amelynek keretei között havi 4000 forintot kaphatnak a jogosultak. Azok számítanak jogosultnak, akik öregségi nyugdíjban, rehabilitációs,  rokkantsági vagy baleseti életjáradékban részesülnek, de ennk összege nem haladja meg a havi 170 ezer forintot.

A támogatást a kerületi és a fővárosi ügyfélszolgálati irodákban is lehet igényelni, a jogosultságot egy igazolással kell bizonyítani, amit a kitöltött igénylőlappal együtt kell beadni.

Az igénylőlapon kétféle szolgáltatás van megnevezve: az A kategóriában az ivóvíz, illetve a szemételszállítás, a B kategóriában pedig a távhő-, gáz-, vagy villamosenergia-szolgáltatás. Az igénylőlapon legfeljebb két olyan szolgáltatást lehet bejelölni, amelyhez díjtámogatást szeretnénk igényelni, így legfeljebb az A típusú és egy darab B típusú (távhő vagy gáz vagy áram) szolgáltatásra kérhetünk díjtámogatást.

Olvasóink a jogosultságról, illetve az igénylésről a Hálózat Alapítvány oldalán tájékozódhatnak.