Így kívánt boldog karácsonyt Orbán Viktor

Így kívánt boldog karácsonyt Orbán Viktor

Orbán Viktor karácsonyi üdvözlete 2022. december 24-én. (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Boldog karácsonyt Magyarország!” – írta a miniszterelnök közösségi oldalán, ezzel kívánva áldott karácsonyt mindenkinek.

A képen egy csipkeharangokkal körbevett gyertyás adventi koszorú, egy üveg (kristály) kisangyal, és egy gyerekeiről – feltehetően évekkel ezelőtt – készült csoportkép látható. Az öt csipkeharang mindegyikében egy név díszeleg: Johi, Annus, Fülöp, Berci és Alíz. Feltehetően ezek a miniszterelnök unokáinak a nevei. 

A miniszterelnök karácsonyi interjút adott egyébként a kormánypárti Magyar Nemzetnek. Ebben szót ejtett a pedagógusokról, mondván, ő a tanárok oldalán áll, és azon van, hogy változtassanak a helyzeten. A válaszát azzal folytatta, a magyar gazdaság mostani erejéből arra futja, hogy tavaly, idén és jövőre is tízszázalékos emelést tudnak adni a pedagógusoknak. 

Az orosz-ukrán háború kapcsán a miniszterelnök arról beszélt, Ukrajna addig tud harcolni, amíg az Egyesült Államok támogatja pénzzel és fegyverrel. 

Matolcsy György kritikájára is rákérdeztek a kormányfőnél, hogy ez jelent-e bármilyen törést vagy konfrontációt az ország gazdasági vezetésében. – Ez valóban szokatlan. De csak annyit jelent, hogy a jegybank elnöke nehéz helyzetben van – közölte, majd hozzátette, megérti, hogy Matolcsy ilyen helyzetben a nyilvánosság előtt unortodox viselkedésmódot választ.

Az uniós források kérdése is felvetődött, mondván, „Brüsszel kovácsolt magának egy fegyvert a Magyarországnak járó pénzek visszatartásával”. Erre azt válaszolta a miniszterelnök, „fegyvernek fegyver, de nem kard, csak bicska”.

Kiderült az is, az otthonteremtési támogatásokat illetően lesznek változások. – A falusi csokot ez nem fogja érinteni, és az év első felében a csokot sem. De vannak szakmai javaslatok, amelyek célzottabbá akarják tenni ezt a támogatási rendszert – jelezte.