Illegális pókerversenyek szervezőit fülelték le

Illegális pókerversenyek szervezőit fülelték le

Képünk illusztráció (Fotó: Michał Parzuchowski/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség vádat emelt két férfival és egy nővel szemben, akik illegális, pénzdíjas pókerversenyeket szerveztek egy újpesti bérelt klubban – közölte a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-vel. Azt írták, hogy a vádlottak 2020 decembere és 2021 februárja között heti rendszerességgel, de gyakran hetente többször, összesen 19 alkalommal rendeztek engedély nélkül pénzdíjas pókerversenyeket egy IV. kerületi klubhelyiségben, amit az egyik vádlott – egy 59 éves férfi – kifejezetten erre a célra bérelt.

Az illegális szerencsejátékot a másik, szintén 60 év körüli férfi szervezte: a játékban részt vevőket mobiltelefonon értesítette a játéknapokról, a rendezési szabályokról, a nevezési összegről, valamint megszervezte a hazaszállításukat is. A játékosok részére az ételről, italról a vádlott nő gondoskodott. Az ügyészség szerint a játékosoknak a játék elején 12 000 forintot kellett készpénzben befizetniük, amiért zsetonokat kaptak.

A nyomozók 2021. február 12-én csaptak le az újpesti klubban folyó tiltott szerencsejátékra, amelyben aznap 15 játékos vett részt. A nyomozó hatóság a szervezőktől több mint 500 000 forintot foglalt le a helyszínen, ez volt a játékosok aznapi „befizetése”.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a két férfit és a nőt – utóbbit mint bűnsegédet – tiltott szerencsejáték szervezésének bűntettével vádolja, és velük szemben pénzbüntetés kiszabását, valamint vagyonelkobzást indítványoz a vádiratban.