Ilyen lesz a civilek március 15-ei megemlékezése

Ilyen lesz a civilek március 15-ei megemlékezése

Hősök tere (Fotó: Petr Šmerkl / Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Március 14-én és március 15-én is programokkal várják a civil szervezetek az 1848-as forradalomra megemlékezni kívánókat. A Civil Bázis nevű szervezet megrendezésében megvalósuló rendezvény záróeseménye a Szabadságmenet lesz, amin civilek, művészek és zenészek lépnek fel, de beszédet mond Karácsony Gergely főpolgármester is.

A 90 civil szervezet összefogásával megrendezett Civil Sugárút nevű eseménysorozat különféle programokat kínál majd március 14-én: például lesznek alternatív tanórák, beszélgetések többek között emberjogi, oktatási és ökológiai problémákról, slam poetry és gyermekfoglalkozások.

Március 15-én délután pedig elindul Szabadságmenet 15 órakor a budapesti Hősök terétől. Később, 17 órakor az Andrássy út elején felállított színpadon beszédet mond Karácsony Gergely főpolgármester, ezt követően civilek, művészek és zenészek lépnek fel, többek közt: a Romano Glaszo, Dés László és Wunderlich József, Molnár Piroska, Törley Katalin és Törley-Havas Sára, Orsós János, Mácsai Pál, Iványi Gábor, de beszélnek majd kerületi polgármesterek is, Pikó András és Baranyi Krisztina.

Orbán Viktor idén Kiskőrösön, Petőfi Sándor szülőházánál fog beszédet mondani. Az ellenzéki pártok közül pedig a DK a budapesti Egyetem téren tervez nagyrendezvénynek hirdetett eseményt, amelyen Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára is fel fognak szólalni.

Címkék: március 15, civil