Íme a videó, amellyel határvadászokat toboroznak

Íme a videó, amellyel határvadászokat toboroznak

Részlet a határvadászokat toborzó videóból

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A határkerítést átmászó és csúzlival lövöldöző, hőkamerás és éjszakai kamera képén látható migránsok, illetve a rendet vigyázó rendőrök – egy ilyen videóval toboroz határvadászokat a rendőrség.

A kormány nemrég döntött arról, hogy létrehozza a szerződéses határvadász jogviszonyt. Első ütemben összesen 2200 embert vesznek fel, képeznek ki és állítanak szolgálatba a Bács-Kiskun, a Csongrád-Csanád, a Békés, a Hajdú-Bihar és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei határvadász századok állományába. Az országos toborzás keretében Toborzási Koordinációs Központot állítottak fel, valamint öt helyszínen (Kiskunhalason, Szegeden, Orosházán, Debrecenben és Nyírbátorban) toborzó irodákat hoztak létre. A Legyél Te is rendőr Facebook oldalon, valamint a rendőség további social media felületein, a police.hu hivatalos weboldalán is lehet információkhoz jutni.

A rendőrség tájékoztatása szerint várják azoknak a 18 és 55 közötti, büntetlen előéletű, legalább alapfokú iskolai végzettségről (8 évfolyam sikeres elvégzéséről) kiállított bizonyítvánnyal és magyar állampolgársággal rendelkező személyek jelentkezését, „akik elhivatottak Magyarország államhatárának őrzése és a jogellenes migráció megakadályozása iránt”. Magyarország schengeni külső határszakaszán ugyanis folyamatosan emelkedik a jogellenesen belépők vagy azt megkísérlők száma, amelyet intenzív embercsempész tevékenység támogat.

A jelentkező már a képzés megkezdésekor alapilletményre jogosult, ezen felül felül szolgálati, idegennyelv-tudási, éjszakai, valamint készenléti pótlékokra és cafeteria-juttatásra is jogosult lesz. A jogviszony határozott idejű szerződéssel jön létre 3 évre, amely további három évre egy alkalommal meghosszabbítható. A felvételi eljárás első szakaszában a fizikai, pszichikai és egészségi vizsgálatok zajlanak majd, a folyamat a Nemzeti Védelmi Szolgálat életvitel ellenőrzésével zárul.

Címkék: határvadász

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.