Imitált ablakpucolással vádolja Novák Katalint Szabó Tímea

Imitált ablakpucolással vádolja Novák Katalint Szabó Tímea

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter ablakpucolás közben 2020. december 23-án (Fotó: Novák Katalin Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem sokkal karácsony előtt, december 23-án délután tett ki egy fotós bejegyzést Facebook-oldalára Novák Katalin arról, hogy az ünnep előtt többek között ablakot pucol, miközben Máté Pétert hallgat. A családokért felelős tárca nélküli miniszter kifejezetten aktív a közösségi oldalon, s az idei karácsonyi időszakban is több – akár családi – poszttal jelentkezett.

A miniszter ablakpucolós bejegyzésére december 26-án egy Facebook-bejegyzésében Szabó Tímea is reagált; a Párbeszéd társelnöke imitált ablakpucolással vádolta meg Novák Katalint – szúrta ki a politikus posztját a 444. Szabó Tímea szerint a miniszter „egy meglehetősen felemás kísérletet tett arra, hogy bebizonyítsa a világnak: önök a NER-ben úgy élnek, mint a normális emberek. Na, most eddig is sejtettük, hogy ez nem így van, de az ön fotója után már teljesen biztosak is vagyunk benne.”

https://www.facebook.com/szabotimeapm/posts/3658484310874809

A Párbeszéd társelnöke „három praktikus tanácsot” javasolt Novák Katalinnak. Többek között azt, hogy ne méregdrága sídzsekiben essen neki az ablakoknak. Azt pedig véletlenül se „zsebkendővel vagy popsitörővel” tegye, mert „indokolatlanul sokáig tartana az ablakpucolás.”

– Ja, még valami: ne gondolják, hogy attól még, hogy Habony Árpád és Rogán Antal kommunikációs vezetésével elbábozzák nekünk a hegedülő, dekázgató, poncsót kötögető, ablakpucoló sokoldalú háziasszonyt, nem látjuk a maguk igazi arcát – írta Szabó Tímea, majd hozzátette: „Látjuk, ahogy látjuk az ál-ablakmosást. De már csak ’22 áprilisig nézzük.”

Az elmúlt időszakban nem ez az első kifogásolt bejegyzése a miniszternek. Novák Katalin még december közepén egy olyan videót tett közzé, amin többek között arról beszélt, hogy mit ne tegyenek a nők: például ne higgyék el, hogy „folyamatosan versenyeznünk kell a férfiakkal”, és „legalább akkora fizetéssel kell rendelkeznünk, mint a másiknak”, és hogy „mások terhét is képesek vagyunk átvenni”.

A miniszter később arról beszélt, szavait kiforgatták, tudatosan félre is értelmezték, illetve elferdítették.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.