Index: Habsburg György lehet a következő párizsi nagykövet

Index: Habsburg György lehet a következő párizsi nagykövet

Habsburg György, Magyarország utazó nagykövete a fővárosi Műcsarnokban 2017. február 25-én. (MTI Fotó: Marjai János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Habsburg Györgyöt, IV. Károly, az utolsó magyar király unokáját delegálja Párizsba a kormány a nagyköveti pozíció betöltésére – értesült több diplomáciai forrásból állítása szerint az Index. Mint írták, az osztrák–magyar kettős állampolgárságú arisztokratát hétfőn hallgatja meg az Országgyűlés külügyi bizottsága. – Az 55 éves Habsburg György 1996 óta tölt be különböző diplomáciai pozíciókat, a legutóbbi információk szerint rendkívüli utazó nagykövetként dolgozott, illetve a Magyar Olimpiai Bizottság érdekeit képviselte külföldön – idézték fel.

Arra is emlékeztettek, Habsburg György egy másik arisztokratát, Károlyi Györgyöt váltja a párizsi képviselet élén, aki 2015-ben lett ott a magyar nagyköve, egyébként magyar–francia kettős állampolgár, ráadásul egyéves korától kezdve Párizsban élt. Az viszont a cikkből nem derült ki, Károlyi miért fog távozni.

Nemrég a magyar külügyminisztérium azzal került a figyelem középpontjába, hogy kiderült, szabolcsi almát és hazai burgonyát tartalmazó csomagot osztott dolgozói között.