Ingyenes a parkolás a hónap közepéig a IX. kerület egy részében

Ingyenes a parkolás a hónap közepéig a IX. kerület egy részében

(Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A bevételeket tekintve nem indul jól az év a IX. kerületben: a Haller utcától a kerület széle felé a 07-es és 08-as parkolási zónában technikai okokból előreláthatólag január 15-ig nem tudnak parkolási díjat szedni az autósoktól. Erről a parkolójegy-automatákra kicelluxozott tájékoztatók árulkodnak.

A Magyar Hang megkereste a ferencvárosi parkolásét felelős FEV IX. Zrt. parkolási igazgatóságát, ahol elárulták: a tájékoztatót munkatársaik helyezték ki, tehát nem szabotázs akcióról van szó. A társaság azt nem közölte, hogy milyen technikai probléma akadályozza a díjak beszedését.

Nem ez az első alkalom, hogy gondok vannak a kerületben a parkolással kapcsolatosan. Tavaly áprilisban a 24.hura hivatkozva írtuk, hogy kormányközeli cégek csaptak össze az évi tízmilliárd forintos üzletért. Egyikük, a 4Green Parking Zrt. egy Mészáros Lőrinchez közeli Poprády Géza volt földművelésügyi államtitkárral – aki egy időre Mészáros mezőgazdasági cégének, az Agrosystem Zrt.-nek a vezérigazgatója volt – közösen szállt ringbe a zsíros falatért. Másikuk, a C-Ware Kft. – amelynek részesei a SIS Parking Kft., a Városi Parkolás Ellenőrző Kft. és az Atlasz Informatikai Kft. – szintén egy exállamtitkárral bútorozott össze, hogy ki ne maradjon a jó üzletből. Az utóbbi cég A cég résztulajdonosa az a Kupper András, aki a Centrum Parkoló mögött is áll. A Városi Parkolás Ellenőrző Kft. fő tulajdonosi ága a PFM Holdingon keresztül egészen Tasnádi László volt államtitkárig ér. A közbeszerzési eljárást végül a 4Green nyerte, de aztán érvénytelenítették az eredményt.

A C-Ware azt állította, hogy Hongkongból hoznak automatákat, de később kiderült, nincs kapcsolatok a városállammal, ezért később a közbeszerzési hatóság kezdeményezte kizárárukat a közbeszerzési eljárásokból.