Ingyenes mobilnetet ígér az ellenzék kormányváltás esetén

Ingyenes mobilnetet ígér az ellenzék kormányváltás esetén

Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja és képviselőjelöltje (Fotó: képernyőfelvétel)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kormányváltás után mindenkinek ingyenes 1 gigabyte-os mobilinternet-csomagot biztosítana az ellenzék – jelentette be a Egységben Magyarországért csütörtöki, digitalizációról szóló sajtótájékoztatóján.

Emellett a digitális állami szolgáltatások fejlesztését ígéri az egységes ellenzék a programjában – írja a Napi.hu az ellenzéki összefogás csütörtöki, digitalizációról szóló sajtótájékoztatója nyomán.

Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja és képviselőjelöltje arról beszélt, bár a magyar kormány az előző, európai uniós finanszírozási ciklusban tízszer többet költött különböző közigazgatási és közszolgáltatási fejlesztési célokra, mint a világ egyik legjobban digitalizált állama, Észtország, a forrásokat mégsem osztották el jól. Az ellenzék politikus szerint Magyarország ezért is kullog az uniós rangsor közepén, végén ezen a téren.

Ugyanakkor az ellenzék szerint a digitális kormányzás a társadalmi jólét alapját biztosítja a XXI. században, ezért is kapott külön fejezetet az összellenzéki programban.

A tervezett intézkedések között szerepel még, hogy mindenki számára ingyenes 1 gigabyte-os mobilinternet-csomagot biztosítanának, és ugyancsak ingyenes laptopot és tabletet adnának a diákoknak – úgy, hogy az eszközöket csak az arra jogosult és családja használhassa, azokat ne lehessen továbbértékesíteni. Távvizitre és távdiagnosztikára alkalmas digitális egészségügyi rendszert fejlesztenének, támogatnák a felnőttek digitális továbbképzését, valamint a közigazgatás és a közszolgáltatások teljeskörű digitalizációját.

A teljes sajtótájékoztató ezen a linken érhető el.