Iránytűvel lepte meg Orbánt a Momentum

Iránytűvel lepte meg Orbánt a Momentum

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke (Fotó: Magyar Hang / Halász Nóra)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Levelet és iránytűt küldött Orbán Viktornak a Momentum. Közleményében a pártelnök, Fekete-Győr András úgy fogalmazott: 2007-ben a kormányfő még arról beszélt, hogy az ország jószántából soha sem akar többé a Kelet része lenni, „mára teljesen elárulták a nyugati Magyarország eszményét. A 2400 év múlva megtérülő kínai vasút megépítése és az orosz kémek munkáját megkönnyítő Nemzetközi Beruházási Bank beengedése után újabb egyértelmű lépést tettek a keleti diktatúrák felé: a CEU elüldözése után képesek a magyar hallgatók lakhatását biztosító Diákváros helyére a Kínai Kommunista Párt egyetemének kampuszát felépíteni."

Fekete-Győr a levelében arra volt kíváncsi, Orbán miért tárja szélesre Magyarország kapuját a kommunista Kína és a posztkommunista volt szovjet autokráciák gazdasági, kulturális és politikai befolyása előtt.

A Momentum elnöke nem érti, miért akarja a kormány „kidobni” a 12 ezer férőhelyes budapesti Diákváros tervét, miért választja helyette inkább a kínai Fudan egyetemet. Mi abban a nemzeti érdek, hogy a magyar adófizetők adósodnak el a kínai befolyás növekedéséért? - tette fel a kérdést, felhívva rá a figyelmet, hogy az 540 milliárd forintos beruházást kínai cégek valósítják meg kínai hitelből.

„Az Ön eltévedt, irányt vesztett politikája miatt távolabb vagyunk, mint korábban. Ezért küldök Önnek egy iránytűt is, hogy ha másképp nem megy, ennek segítségével találjon vissza Magyarország által ezer éve követett útra” – üzente Fekete-Győr.

Korábban a Momentum elnöke arra szólította fel a miniszterelnököt, készítsenek közösen az oltás mellett kampányoló videót, de ezt a kormány Gyurcsány Ferencet emlegetve visszautasította.