Iskolaőrre támadt és az egyik tanárral üvöltözött egy szülő Budapesten

Iskolaőrre támadt és az egyik tanárral üvöltözött egy szülő Budapesten

Iskolaőr (Forrás: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nekirontott az iskolaőrnek és üvöltözött gyermeke osztályfőnökével egy IX. kerületi általános iskolában egy nő. Gyorsított eljárásban bíróság elé állították és már el is ítélték.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a 27 éves nő múlt hétfőn reggel a becsengetést követően, időpontegyeztetés nélkül bement a gyereke iskolájába, mert az osztályfőnökkel akart beszélni. A portás hiába próbálta megállítani, és az egyébként női iskolaőrre sem hallgatott, amikor próbálta neki jelezi, hogy tanítás van és nem mehet be egyik tanterembe sem. A szülő ezeket teljesen figyelmen kívül hagyta, majd kopogás nélkül benyitott fia osztálytermébe, ahol egyenesen a tanári asztalnál álló osztályfőnökhöz sietett, és emelt hangon, indulatosan kérdőre vonta. Az osztályfőnök kérte, hogy menjenek ki a teremből, ekkor a szülő már kiabált. Időközben az iskolaőr is a terembe ért és igyekezett megfékezni, de ez sem volt eredményes, végül a karjánál fogva próbálta kivezetni. A nő ugyanakkor kirántotta a kezét, két kézzel ellökte magától az iskolaőrt, aki a tanári asztalnak esett. Mindezek után hívták a rendőrséget.

A ferencvárosi rendőrök a nőt őrizetbe vették, majd gyorsított eljárásban bíróság elé állították. Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt a bíróság 1 év – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős.

Címkék: iskolaőr