Ismertette az LMP a zöld konzultációjuk eredményét

Ismertette az LMP a zöld konzultációjuk eredményét

LMP (Fotó: LMP - Magyarország Zöld Pártja / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A mai nappal lezárjuk a zöld konzultációt, melyet közel tízezren töltöttek ki. Először szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki kitöltötte – jelentette be közösségi oldalán Kanász-Nagy Máté, az LMP országgyűlési képviselője. A politikus szerint jól kirajzolódik, hogy a válaszadók döntő többsége szerint szükség van a zöld fordulatra.

Az alábbi eredmények születtek:

• A válaszadók 95,55 százaléka szerint a kormánynak mielőbb országos épületszigetelési programot kellene indítania.
• A válaszadók 91,87 százaléka úgy vélte, a kormánynak azonnali hatállyal vissza kéne vonnia a szélerőművek telepítését ellehetetlenítő rendelkezéseit.
• A válaszadók 91,5 százaléka mondta azt, hogy a kormány törölje el a napelemadót, vagyis a napelemekre kivetett termékdíjat
• A válaszadók 72, 34 százaléka szerint a kormány vezesse be a minden közösségi közlekedési eszközre érvényes, havonta ötezer forintba kerülő klímabérletet.
• A válaszadók 72,3 százaléka egyetértett azzal, hogy a paksi bővítésre vonatkozó, Oroszországgal kötött szerződést mielőbb fel kell mondani.

Az LMP azt követően indított zöld konzultációt, hogy a kormány ismét nemzeti konzultációt kezdeményezett – ezúttal az uniós szankciókkal kapcsolatban. A kormány állítása szerint kérdéseikre 1 millió 363 ezren válaszoltak, ami jóval elmarad legsikeresebb, 2017-es konzultációjuk eredményétől, amelyre 2 millió 356 ezer visszajelzés érkezett.